Oops! Dit is de oude site!

Oops, je bent op onze oude site terecht gekomen! Eventjes door linken naar de nieuwe? Klik hier!

Wie is Fortin?

Koffiebar Fortin is de plek in Den Bosch voor heerlijke koffie & de mooiste koffie producten. Wij streven iedere dag naar het serveren van de beste koffie van Den Bosch. Onze baristas zijn gepassioneerd in het verzorgen van de ultieme koffie ervaring. Fortin is de ideale plek voor koffie-geeks en koffie liefhebbers.

Specialty Coffee

Een goede boon is het belangrijkste onderdeel van goede koffie. Onze koffiebonen zijn daarom ook van 'specialty' kwaliteit en daarnaast ook direct trade, om een eerlijke prijs voor boeren te garanderen. De bonen komen van Pure Africa. Pure Africa investeert van iedere kilo verkochte koffie €1,- in microkredieten aan boeren in Afrika.

De koffieboon die wij standaard serveren in onze koffies is een single origin Limu uit Ethiopië. Deze boon groeit op wel 2000 meter hoogte. Limu koffiebonen zijn een opkomende exclusieve koffiesoort die zeer gewild is onder liefhebbers van Afrikaanse koffies, één van de  premium gourmet koffies wereldwijd!

Meer weten over onze koffie? > de koffie

La Marzocco Strada Koffiebar Fortin

Verse melk

De ideale temperatuur voor melkschuim ligt tussen de 60 en 65 graden celcius. Dit is dan ook de temperatuur die wij na streven met onze melk. Door de melk tot deze temperatuur op te stomen, blijft de melk lekker zoet. Hierdoor smaken de dranken extra lekker. Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van verse melk.

De  beste apparatuur

Wij gebruiken uitsluitend apparaten die koffie liefhebbers beschouwen als de beste. Zo gebruiken wij een La Marzocco Strada om de lekkerste espresso te zetten. Naast de La Marzocco maken wij gebruik van Nuova Simonelli Mythos & Mahlkönig EK43 om de koffie perfect te malen. Voor een zachte pour over maken wij gebruik van een chemex.

Openingstijden

Maandag: 11:00 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30
Zondag: 11:00 - 17:30Algemeen

Fortin Specialty Coffee House
Ridderstraat 6
5211KA, 's-Hertogenbosch

Facebook: Koffiebar Fortin
Instagram: @CafeFortin


KvK: 74868551