Een goede boon is één van de belangrijkste onderdelen van goede koffie. Onze koffiebonen zijn daarom ook van specialty kwaliteit en daarnaast ook direct trade, om een eerlijke prijs voor boeren te garanderen. De bonen komen van Pure Africa. Pure Africa investeert van iedere kilo verkochte koffie €1,- in microkredieten aan boeren in Afrika.

De koffieboon die wij standaard serveren in onze koffies is een single origin Limu uit Ethiopië. Deze boon groeit op wel 2000 meter hoogte. Limu koffiebonen zijn een opkomende exclusieve koffiesoort die zeer gewild is onder liefhebbers van Afrikaanse koffies, één van de premium gourmet koffies wereldwijd!

De smaak laat zich kenmerken als goed gebalanceerd met tonen van chocolade, karamel, wijn en citrus. Limu onderscheidt zich door een lage aciditeit (zuurgehalte). Door de grote hoogte waarop onze bonen groeien hebben zij een laag vetgehalte. Ook op de nasmaak onderscheiden onze bonen zich. Deze blijft lang hangen en is licht kruidig. Een nasmaak die veel liefhebbers aanspreekt.

Een belangrijk aspect in de smaak van de Limu koffiebonen is dat wij ze niet mengen. Je drinkt dus 100% Arabica. Vaak wordt een duurdere Arabica koffie met een goedkopere Robusta gemengd. Hierdoor ontstaat een smaakprofiel waarin bitterheid naar voren komt. Dit ontbreekt in onze Limu koffie. Het is een prettige koffie die door veel mensen wordt gewaardeerd.

De Limu koffiebonen komen naar Europa via de haven van Djibouti. Dit land is de de verbinding van Ethiopië naar de zee. Gelegen tussen Eritrea en Somalië is Djibouti een land met een lastige positie. Het is voor Ethiopië dan ook van groot belang dat de haven in Djibouti goed blijft functioneren, mogelijkheden om uit te wijken zijn er namelijk niet. De Limu koffiebonen worden verhandeld via de Ethiopia Commodity Exchange, een beurs voor niet-coöperatieve boeren die zo hun koffie toch kunnen exporteren.

Land van herkomst: Ethiopië
Via de haven van: Djibouti
Smaakkenmerken: chocolade, karamel, wijn, citrus
Koffiesoort: 100% Arabica

Naast de bonen uit Ethiopië serveert Fortin ook iedere maand een wisselende specialty boon om eens te proberen!

Openingstijden

Maandag: 10:30 - 17:30
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: 10:30 - 17:30

Algemeen

Fortin Specialty Coffee House
Ridderstraat 6
5211KA, 's-Hertogenbosch

Facebook: Koffiebar Fortin
Instagram: @CafeFortin


KvK: 74868551